Thursday, 31 March 2011

Mimpi

Semenjak gua dok kat UK nih, boleh kira pakai jari lahh bape kali gua call Msia! Haha Iyelahh, gua dok UK nih punn lagi 2 hari baru 6 bulan umurnye. Tapi tiap kali gua jumpe budak2 Msia lain, mostly dorang cite tiap bulann dok call Msia. Pehh, gilee babeng.
Gua bukann lahh melupakan Msia. Tapi gua bukann macam lu orang, tiap bulan duit JPA, MARA masuk. Gua biasiswa MAS jer. Itu punn scholar masuk bukan tiap bulan. Tiap tahunn mungkin. Uncertain! Hehe

Kalau tiap hari dok calling punn, lame2 bosan gakk. Tak de idea, ape bende lagi nak cerita. Ye takk? Hehe Macam blogger lahh jugakk, kalau tiap2 hari nak update blog, kering kepale hotak nak pikir ape bende nak type. Kalau after 5-6 bulann, sekali calling, baru ah rase kerinduuannye. Kannn? Kann? Hehe

Tapi mungkin gua jenis tak bape reti sangat nak borak kat phone, tuh lahh sebabnye gua jarang call. Haha Kalau tengok orang lain, sebulan skali call punn dah macam2 cite kuar. Gua yang tak 4 bulan skali baru call nih, harituh gua call mak gua, gua cakap 5saat jer! Haha Sia p kene gelakk ngn awek gua. Tapi bukann sebab gua takde bende nak cite. Haha Tapi sebab mak gua tengah busy. Hehe ;)


Tengok, umah gua punn dah cam happening semacamm jer, dah macam fairytales punn ade gua tengok. Tuh yang rase nak balik umahh! Hehe Yang paling gua tak tahann tuh... nih....nih

 
Ikan kemainn gomokkkk! Siap buat 'babi cue' lagi tuhhh. Pehh Pehh Pehh. Ini sudahhh lebihh. Mane gua tak berapi nyee.
Jadi, malam tadi. Baikk punye. Gua mimpi gua balik umahh. Haha Rinduuu gilee babeng punye nak balik umah, tuh lerr sampai mimpi2. Haha Siap mimpi gua masuk toilet kencing bagai. Selalunye kalau gua mimpi kencing, automatically gua akan terkencing betul2. Tapi malam tadi takk. Tuh yg agak musykil tuh. Haha

Paling bestnye, sume kakak2 gua ade kat umahh time tuh tolong packing kann sambal tempoyak udang untuk gua bawak balik UK. Puihhhh. Memang terrrbaikkk lahh mimpi gua. Pastu, siap ade sambal goreng jawa. Memang lagi terrbaikkkk lahh. Lu orang tak penah tengok sambal goreng jawa? Meh2, rapat sket kepale... Kalau boleh sampai masuk screen. Boleh gua kasi lu rase skett.


Memang rinduuuu gileee lah kann masakan2 mak gua! Gua elok sebelum tulis entry nih tak rase lapar, tetibe jer gua rase lapar skang. Duuuh. Persoalannye skang, bilakahh gua akan balik Msia? Gua dah kebulurr nak makann besar2 nih baii!!

Ohh, last but not least, bende yang gua mimpi malam tadi. Gua mimpi, gua mintak duit kat abah. Gua cite lahh, gua takde duit ape sume. Hahaha Walaupunn, sadis gileee! Dah lahh bangun2 tak dapat makann sume bende nih, pastu dalam mimpi siap cite takde duit.

Tapi, pasal gua takde duit nih special sket. Sebab ini bukann hanye mimpi. Tapi betul2. Gua dah pokai gileeeee. Rabak ape bende sume ade. Haha

Betul2 lepas gua bayar duit sewa bulan depan, iaitu besokkk lahh kann. Besok dah 1April. Pastu, bayar bil2 pekejadah. Gua dah muflis! Gua ingat nak post besokkk, tapi kang abah gua usha gua post 1April, die ingat gua nak buat AprilFool pulakk. Haha

Marilahh menabung ke akaun lloyds gua untuk mase depan gua yang lebih cerahh all right? Haha


Thanks for reading mate,


Cheers

10 comments:

Mustaffa Bukhari said...

aku ko x mimpi ker hahahah

MissyNursy ♥ said...

haha..cian deh bace mimpi 2! sabar no..aritu balik, de nmpak kain rentang orchard homestay dpn umah abg hasan? apekah??

p/s:smbal goreng jawa 2kan.....fuhh..mmg automatik wat aida rase laparrrr skang!! cisss!

zatil zahidah said...

sabar ye sayangg..hehe

Hasan Suyat said...

Musss : lu besar sgt, tak muat nk masuk dlm frame mimpi gua lahh bai. Haha
Aida : Itu projek kerajaan negeri. Kampung kite jd cm homestay, then org2 yg berminat utk menghomestaykann diri boleh dtg dan tdo dirumah2 yang terlibat. Hehe commitee pilih few rumah each year utk dijadikan homestay.
Awak : kalo xde duit buleh sbr lg. Sambal goreng + tempoyak tuhh yg xbolehh sabar. Haha

RazFiRa said...

homesick rupenye.

siap mimpi panjang2 lagi. mimpi brape jam tu?

siap mimpi g toilet? kah kah kah

biasiswa MAS? Malaysia Airline System? Mak Ayah Sahaje?

Hasan Suyat said...

Razfira : 5jam je kot. Kalau 13 jam mimpi, aku dah sampai KLIA dahh. Haha MAS stand for Mak Abah Scholarship. Hehe ;) tp skg nih dah tukar penaja. Skang nih MASAK. Mak Abah Scholarship And Kakak2 ;) hehe

razfira said...

wahaha.. bestlah ade biasiswa MASAK. nak gak! haha

LiNda said...

Mimpi terbaek ...

ct izzah said...

kalau aweks boleh je kau kol and ad je bende nak cakap ann hasan?? hohohho

Naddia said...

kim slm student rambot blonde!