Friday, 17 December 2010

Diet Diary!

Baked macaroni and cheese
Gua bukan lahh nak tunjuk resipi ke ape kali nih! Gua nak masak pun tak terer. Gua bukan lahh cam chef wan ke chef yong ke. Tapi gua stended jamie oliver jer! Hahaha Jadi harinih gua takde nak tunjuk resipi ape2, gua just nak ajar lu orang berdiet style gua! Style baii, 2 bulan lu orang pasti nampak kurus! Money back guarantee lahh beb! Haha

Cara yang gua amalkan simple jer! Tak perlu lahh lu orang nak catu makanan ker. Makan nasi 2-3 butir ke. Tak perlu!

"Habistu, cmne nak diet san kalau makannn cam biase jer???"

"Ade aku cakap macam biase ker? Gua tak habis cakap lagi....sabar...sabar..."

Resipi campak2 gua
Ok, lu nampak gambar kat atas nih? Haaa, ini orang panggil rice cooker kecik! Ok? Jadi ape yang gua dah buat selame 2 bulan nih adelahh...Jeng Jeng Jeng. Lu orang mesti makan sebanyak amount yang ade dalam rice cooker nih! Rice cooker kecik jer. Takde hal lahh kann?  Tapi bukan sehari makann tau? SEKALI MAKAN, BANTAI SEMUA SEKALI! 


Satu rice cooker kecik nih basically aku boleh dapat dalam 4 pinggan setengah lahh sekali makannn. Jadi, kalau korang makan 2 kali sehari. Total dalam pinggan ade lah lebih kurang 9 pinggan jer! So, averagenye kalau untuk orang yang makan 3 kali sehari. Sekali makan bersamaan 3 pinggan. Paham takk? Meh, aku tunjukkan jalan kira.


Sekali Makan
1 Rice Cooker = 4.5pinggan
Sehari mesti 2Kali makan
2 Rice Cooker = 9pinggan
Kalau lu orang nak 3 kali makann
9pinggan/3kali = 3pinggan sekali makan!

Ade pahamm?

Tapi basically aku hentam sekali lalu jer! Itu jer lahh rahsia aku cmne nak diet! Haha simple kannn? try lahh! Confirm anda boyot gileee nanti! Hahaha =P

Gua rase gua punye selera makan still same lagi cam dlu. Cume kat sini, gua TERPAKSE berjalannn! Jadi, automatically gua TERPAKSE kurusss okayy! Haha Yang tak bestnye tuh, seluar sume dah tak muat. 24jam TERPAKSE pakai seluar trek suit.

Tapi ape boleh buat baii? Kat sini sejukk, tiap mase lapar. Kadang baru bape saat benti mengunyah, dah rase lapar lagi. Adehh!

Tapi nih kire ok lahh 9pinggan jer sehari. Kalau mak gua ade kat UK time2 winter nih, pehhh bapak seronoknye. Rinduuu gilee ngn mak gua punye bihun ganja dohhh!

Pernah sekali tuh time gua kat Malaysia. Mak gua masak spaghetti goreng. Pehhh, takyah cite lahh betape nikmatnye. Gua sekali hadap sampai 11pinggan! Sekali makannn tuhhh! Bukan sehari. Haha Itupun, nasib2 jer time gua jengah kat dapur tengok dalam kuali dah licin dahhh! Kalau ade byk lagi tuh, mau gua bantai 22pinggan sekali hadap tuh!

Gua tak tahuuu mak gua letak dadah ape dalam bihun ngn spaghetti goreng die sampai tak boleh nak benti. Gua adelahhh jugak terai letak kokain dalam nasi goreng gua harituh, tapi tak sesedap mak gua punye lahh! Haha =P Seriousss! Gua tak layan dadah ekkk! Haha

Thanks for reading this entry yeah? Cheers!

5 comments:

zatil said...

hehe..org lain makan 1 periuk mcm awak mau masuk hospital..awak sorng je boleh..=p

Mustaffa Bukhari said...

hahaha gampang letak kokain hahaha.. 1periuk eh? kacang hahah

ct izzah said...

giler lah ko san...........aku pn nk itot ko gak ah !

RazFiRa said...

pic first mmg kelihatan menyelerakan

Hasan Suyat said...

awak: Mus boleh lahh awak! Bukan saye sorang! =P
Mus: Kau special case. Kau kene makan 5 periuk! Haha
Fira: Itu memang yummy! Haha