Sunday, 5 December 2010

Jambuuuuurohhh!

Hot Water Bottle
Amacam? Jambu takk gua punye hot bottle? Haha Harinih gua pegi home bargains, gua kene jugakk beli jugak bendalah nih sebab dah bape hari dah gua tak dapat nak tdo ngan aman dan damai sebab sejukk nak mamposs! Ni jer pilihan yang ade sebab yang lain gambar patung kanak2 dan mahal by £2 pounds.

Lepas gua dah bayar, gua pun lari balik ke rumah sebab gua rase nak terkucil. Gua hampir2 nak tergolek tadi sebab terpijak black ice. Black ice nih lahh kalau korang nak tahuuu, die cam invisible ice tauu, korang tak nampak cam ice punn, nampak lantai biase jer, tapi licin nak mampos...! Bahane gua gelak2 kan pakcik yang terjatuh sebelum gua sampai home bargains tadi. Haha Bapak berdaulat pakcik tuh! Haha

Walaupun hampir terjatuh, gua lari jugakk dengan memakai seluar jeans camel active size 33 yang tibe2 jer betul2 sampai depan umah gua, pinggang suar jeans gua dah sampai ke paras paha gua. Selamat gua pakai suar thermal kat dalam, kalau tak mau jiran2 sume nampakk! Haha Nih, nih sbnrnye gua nak kasi tahuu nih yang gua dah kurus dah skang nih! Hahaha =P

Gua kasi tunjuk lu orang per'kembangan' badan gua mengikut peredaran zaman, khususnye perut gua! Haha

Muda2
Gambar nih time gua form5. Badan keding nak mamposss. Berat 45kg jer. Size seluar?? Lu orang agak2 gua pakai size seluar bape? Hehe Gua pakai seluar size range 27-29. Kakak2 gua dok bising sebab gua kurus sangat! Time nih badan ketul2 lahh brader. Haha

Masih Muda
Hensem gak gua dlu2. Haha nih time gua semester 2 kat UiTM. Zaman2 kegemilangan gua lagi. Meletop lahh gua! Haha Ke sembang letop jer? Haha

Perut masih di Peringkat Remaja
Nih lahh zamannye bila runtuhnye empayar kegemilangan gua. Gua eksiden! Tapi bukan itu yang gua nak highlight. Perut dah mule menunjukkan taringnye! Opss, bukan taring daaa, menunjukkan bulu lahh! Perut manade taring! Keje gua tdo, makan. sepanjang hari. Tak bersukannn! Memang buncett wal-afiah lahh jawabnye.

Perut tak dapat diselamatkan, peringkat dewasa!
Whoaaa, nih gua sukee. Gua tetap nampak suweeeeeeeeeeeeeet lahh even pipi mengembung macam belon! Haha Suweeet takk? Suweeet takkk? Haha Cam gampang! Perut gua dah berlipat2 kali ganda untung kene jackpot sampai pinggan tak mampu lagi gua letakkan atas lantai. 

Kalau amik gambar, gua dah try tahan nafas sampai separuh mampos pun, gua tak boleh nak sorok perut gua lagi. Time nih pun kakak2 gua bising sebab gua gemok! Kurus salah, gemok salahhh! Adehh. Time nih gua terpakse bertukar size seluar ke size 34 dari size 29. Ouch!

Akhirnye, setelah 2 bulan gua menjejakkan kaki ke bumi Allah England nih. Walaupunn tak banyak sangat nak dibanggekan, tapi gua rase, ini adalah pencapaian terbaikk gua lahh brader! Haha

Aik, biar bonaaa?
Amacammm? Jauh beza tak dari gambar gua yang tengah melantakk kat atas nih? Shabbas Hasan! Haha Tapi buncett tuh masih ade lahh lagi sket. Mase jer yang akan menentukan bape lame jodoh antara perut gua dan gua boleh bertahann! Btw, nih lahh bilik gua kat Preston! Bumbung bentuk A lagi tuh. Cam omputih lakk gua nih dok kat loteng! Haha Kite close-up lagi.
 
Bisooo bonaaa, bisoo bonaaaa!
Uih, muke dah bujur lahh bro. Haha Ouh sebelum gua terlupe. Gua nak story pasal baju nih! Baju oren nih bukanlahh baju gua. Nih baju milik cik zatil yang beliau kasi gua sebelum gua gerak pegi UK. Baju perempuan. Haha Kalau gua pakai sebelum gua departure dlu, konfem2 lahh koyak2 dah. Haha Kalau perempuan pakai, mesti ah cam labuh sket baju nih! Tapi sebab gua yang pakai, dah macam long john pun ade.

Amacam?? Kurus tak gua beb? Haha (ini gambar lepas makan nasi 4pinggan ok!! Haha). Tapi perut still ade lagi. Lu tgu lagi 2-3 bulan lagi okehh? Gua kasi lu orang edisi terbaeeeekk perut takde dahh! Haha Gua pun terpakse lah beralih ke seluar Ben Sherman size 30 skang nih! Damn, nak kene beli seluar lagi lahh nanti lagi 2-3 bulann!

Special thanks to Dr Zatil for the baju! Boleh gua pakai baju nih pegi lecture besok pagi. Hehe

"Lose Weight Now, ASK ME HOW"

Whoaa, gua dah boleh jadi distributor herbalife dah nih! Haha Ouh takk, gua rase, gua patut jual JUICE CENDAWAN MATE!


"Opssss, Bukan cendawan nih okayyy!". Sbnrnye, gua nak cakap "Hiya! can I have juice cendawan mate??(sambil cakap slang ombritish)" Hahaha =P

11 comments:

cendol-pulut said...

bongok ko san... hahaha.. x de makna ko nak kurus weyh.. kalau da boncit, tu boncit juger... kah3 !! bapak jambunyer hot bottle ko, kalau aku ngaku bf dah.. hehehe

Hasan Suyat said...

Haha ko tahuuu takk, gua dah start pakai baju size S lahh brader! Walawehh! Dari size L pegi ke S. Tak gilee ke beb? Haha

cik yayah said...

mak aih. krusnye! kaedah yg baik utk kurus-stdy oversea okay! hee

RazFiRa said...

tahniah! rahsianya??

pasni boleh ganti dr. rozmey.. wat filem 3 alam plak.erk

Mustaffa Bukhari said...

aarrgghhhhh..aku x puas hati hahaha ko tunggu..2-3 bulan ar......ko jgn terkejut bila balik malaysia..hahaha....

zatil said...

hahaha..awk pakai bju oren tuu..
tahniah2..tp x mahu lah kurus2 sgt..

Hasan Suyat said...

hehe rahsianye, kene byk berjalan! Kalau naik motor cam kau mus, memang tak dapat lahh! Haha Baju oren nih nanti decide, i dah cukup kurus ke belum =P hehe

MissyNursy ♥ said...

muuahaha..entry sgt poyo kali nih!!=p
tp kn, pic abg hasan yg last 2 kn, (bkn Dr Rozmey tuh!)dh nmpak mcm mat salleh la!!!hee..

nohfee said...

jwpn kpd soalan anda diatas.

"boleh2, tapi dengan harga 40 juta".
hehhehe ;)

Hasan Suyat said...

Ngokngek, omputih apenye? Haha Nohfee, kau mesti peminat setia dR Rozmey kann? Hahaha

aL zasry said...

ahahahhahaahhahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!
bju skg ko nk pakai ketat j kn!!
tp kn san, stil lg nmpk bunceeettt!!!