Sunday, 9 January 2011

Bloody nora!

Sabtu, 08/01/2011.

Romero
Lepas maghrib, gua decide nak gerak lepak umah dak2 medic. Bincang2 pasal umah sewa sket sebab dalam hujung bulan nih, gua dah nakk kene move out dari umahh! Duuuuh. Sebelum gua gerak, gua pegi singgah romero cam biase. Budak2 order calzone garlic bread.

Tiap kali gua pegi romero beli, mesti brader tuh kasi gua coke botol besar. Brader nih punnn, dah tau 3 large pack calzone gua nak kene bawak, lu lagi nak kasi coke. Dah tuh, tak ade plastik beg pulakkk tuh. Lenguh tangan gua jalan 20minit ke umah budak2 nih sejuk2 nih. Macam angkat dumbbell. Pehhh.

Kene pulak hari sabtu. Match of the day. Gua lalu betul2 kene time tengah ramai orang kua dari stadium Preston North End. Asyik kene nganjing jer ngn sume orang yang lalu. Ingat gua buat delivery pizza ke?

'Cheers mate for the pizza'. Tegur sorang mamat omputih.

'Cheers mate for helping me deliver the pizza'. Selambe gua cakap..... Tapi dalam hati lahh. Haha

Sampai jer sini, lepak2 makan2 jap. Then kitorang pegi umah landlord budak2 nih. Nak tanye pasal umah sewa yang available kat sini. So, ade beberapa option yang landlord dorang kasi.

First, umah 2 bilik, ade dapur ngan tandas. Bilik mandi takde! Rate sewa, die belum decide lagi.

Second, umah tak tahuuu bape bilik, ade dapur. Toilet, Bathroom takde! Rate sewa punnn belum decide lagi.

Third, umah 3 bilik, share kitchen, with bathroom and toilet. Sewa 65quid per weekk! Belum masuk bil air, bil internet, bil letrik dan segala2 bil kejadahhh! Wattaheeeeeekk? Sebulan 240quid sewa jer! Convert duit Msia dah RM1200.

Nego punye nego. Gua mintak lahhh, umah sewa yang boleh dapat murah lagi. Kalau boleh dapat 50quid per week punnn okay lahh! Gua dah lahh self funding braderrrr! Government tak support. Tak dapat keje lagi pulakk tuh, Boleh lahhh kasi 50quid seminggu. Pujuk punye pujuk, last2 landlord tuh cakap 'Haaaa, boleh2. Cincai kira kawan2 punye harge lahhh'

"Gua kasi luu satu umahhh. 50quid jer seminggu, belum masuk bil lagi ekk? Tapi umah tuh, kitchen takde, tandas takde, bilik mandi takde. Gua kasi satu meja study jer. Okehhh? Kalau lu nak mandi, lu pegi lahhh masuk swimming pool university ke. Pagi2 pegi university punye bathroom ker. Dlu waktu gua study kat india, gua tiap pagi mandi kat bathroom university!"

Haaa, kepale abahhh luuuu! Lu ingat gua dok kat india ke? Gua nak berak celah mane? Cilake betul! seminggu 50quid, sebulann dah 200quid. Convert duit Msia dah RM1000! Dapat bilik ngan mejaaa jer? Kepala banaaaaaa!

Gua tahuuu gua jarang mandi, tapi gua nak jugakk mandi sekali sekale baii. Lu jangan tekannn gua lebih2. Diskaunnn 30% untuk bumiputera takde ke bebb?? The houses are abso-bloody-lutely kosonnnng and not worth for money!

Jadi readers, gua mintak tolong cube suggestkannnn umah mane yang gua nak amik skang nih? Hahaha

Cheers for reading!

8 comments:

zatil said...

kot ye nak murah pn bia lah bertandas..
kate nak duduk same2 dgn kwn2 awak tu? -tatik-

MissyNursy ♥ said...

lorr..umah2 sane mmg pyh nk dpt yg de bilik mandi ke??cian! mmg mat busuuk la abg hasan duk sane!hahaha..

p/s: bleh papa kedana aida duk sane nk byr umah punye pasaii! adeeeii..

Hasan Suyat said...

atik: murahh awak cakap? RM1000 tapi bilik ngn meja jer! Duuh. Umah ngn dak medic tuh paling murah so far. Tapi jauh sikit lahh ngn university

Aida: Tak lahh. Umah yang die offer tuh actually umah kedai yang convert pegi jadi umah tempat tinggal :) Haaa, memang pokai, barai sume ade! Haha

n a j w a e said...

dok kat masjid je la.
boleh wat amal ibadah jadi siak kemas2
haha

biar rumah jauh asalkan mandi!

Hasan Suyat said...

Gua mandi tiap hari lahh wae! Tiap hari yang ade kelas jer lahh tapi ;)
Pastu pegi kelas pakai jaket cam Kim Joo Woon! Haha Lu tahuu lahh hensem tak hensem gua kann kat sini.

nohfee said...

sadis gla aku bce cte kau ni.
aku suggest kan kau g cari umah len dulu. kalau betol2 takde, then baru kau pk2 blek "offer" yang landlord tu bagi. eh, kau tak mintak scholar ke? kesian aku kat budak2 yang study oversea. government should acknowledge bout this. ish3

n a j w a e said...

okay kim joo won tu sgt x boleh blah.haha XD

Hasan Suyat said...

Nohfee, ingat nak mintak scholar tuh pakai air liur je ke? Gua bukan lahh macam saiful bukhari, sng2 jer nak jumpe PM mintak scholar. Lols

Wae, Haha Lu dengki kannn? Dengki! Haha :P