Saturday, 1 January 2011

Surat Cinta (Part 1)

Lebih seminggu rasenye gua dok kat Birmingham, jadi baby sitter kejap. Takdelah sitter sangat punnn! Makan jer byk gua rase. Haha Jadi, bile jadi baby sitter nih, takde mase lahh nak tulis sepatah dua kata kat blog nih! Lagi lahh pulakk, entry2 gua nih mane penah pendek! Haih, tak rase kenikmatan bile tulis pendek2.

Petang tadi, kul 4.20 petang, gua cargas dari Birmingham ke Preston balik. Yer lah kelas nak start dalam bape minggu jer lagi. Kalau ikutkan hati memang taknak balik. First, sebab gua malas nak masakk! Haha Second, gua malas nak pegi kelas! Duuh, patutnye dah masuk tahun baru nih, kene lahh azam nak belajar betul2. Heh

Sebelum gua gerak balik Preston, gua dengar cerita dari housemate gua yang tuan umah soh kitorang pindah umah. Gua dah cam 

' Aish, cilake betul lahhh. Baru 2 bulan, lu nak halau gua kua dah. Hadumakkkkkkkkk!'

Tapi sampai2 jer Preston, rupenye penghalauan kitorang tuh di postpone dlu. Haha Gua masuk jer umah, first thing yang gua carik................. Surat Cinta dari Malaysia! Haha

"Hape? Lu orang tak caye ke? Lu ingat zaman moden orang tak pakai surat dah ke? Baru ah sentimental sket kannn main surat2 nih. Haha"

Lu orang dlu punnn mesti penah dapat dan bagi surat cinta kann? Jangan nak kelentong lahh cakap takde. Budak2 skang mungkin lahh takde. Lahir2 jer dah dapat phone. Lagi lahh harituh, gua tengok kat Birmingham ade sales untuk pre-Christmas. Phone yang boleh call+mesej, main worm serta bantumi tuh. Harge die just 1pence = RM0.05sen sahaje!


Iphone? Humpph, takyah cakap lahh. 5pound jer dapat! Haha Gua kencing jer. Kalau 5pound, gua dah beli 100 bijik dah. Haha

So, kalau lu orang dlu dapat surat cinta punn, bile bace mesti cam senyum2 sorang2 kann. Toksah cakap surat cinta lahh, SMS jer punn dah boleh senyum2 kambing sorang2. Siap kasi coklat lahh kadang2 tuh, siap ade yang kasi botol air yang ade tulisan 'This is Anfield' sebab orang yang nak terima tuh maybe duduk kat anfield atau fans liverpool. Haha Letak minyak wangi sket, letak bedak enchanter sket. Cewah.

So, gua pun cam biase lahh bile dah dapat surat cinta tuh. Bace punn sengih sorang2 kann. Pehh, suweeeeet gilee lahh beb! Siap ade bende2 melekat bentuk love. Ade lukisan2. Cume bau jer dah hilang. Mungkin sebab surat tuh dah ditulis dari 1/12/2010, tapi gua dapat 1/01/2011. Haha Sebulan beb! Adeeh, memang sentimental gilee lahh kann. Memang gua tunjuk kat anak cucu gua nanti. Hahaha



Whoaaa, siap ade gambar ikann. Haha Macam aquarium dah! Sweet kann? Hehe



Errr, ini kek rumah ke?! Haks


Btw, thanks to pengirim surat cinta nih! Hehe ;) surat cinta nih belum berbalas lagi sebab kos pos kat sini sangat lahh mahal. Haha Gua kann kedekutt! Aduh mak aii, itupunn tak tahuu ke? Haks

Thanks for reading this entry yo and Happy new year!

Cheers.

9 comments:

RazFiRa said...

ooo..ade lg ek anta surat cinta??

memang sentimental value tu.. hehe

zatil said...

Ckp kat org yg anta surat tu..nih nak anta peraduan lukisan kerrrr...hehehee

zatil said...

hahahaha...awak niiiiiii! malu lah saye..
along: surat cinte skrang berbentuk abstraks..
x de tulisan2 dah..haha

Hasan Suyat said...

razfira, adelahh. cube lu try. mesti syokk beb! Haha

along, hehe dlu masuk pertandingan melukis tak menang2 kot..haha

awak, hehe nanti awak tgu hadiah untuk lukisan nih ekk? hehe kebetulan cntik pulak gambar tuh msuk dlm camera, i trus lahh post ;)

Mohd Ridhuan said...

fuh....
kreatif lur surat cinta...
ade makne tersendiri la...

nohfee said...

jgn ckp sms+surat cinta je boleh senyum bila baca, tapi bila baca blog orang pon boleh ketawa gle2. senyum apetah lagiii. hehe

Nuzul Fikrie said...

gile jambu san hahaha

Hasan Suyat said...

Ridhuan, aku tak reti bace2 makne2 tersirat nih.
Nohfeee, agree! Golak pocah porut bagai ;)
Pehhh, lu baru tahuuuu ke nuzul gua jambuuu? Wahahaha

MissyNursy ♥ said...

heeeiiii!! knape mase bace entry ni xkuar gmbar punnn???cis!
hahaha..yeaayy!! akhirnye dpt gak tgok lukisan k.atil! kiut2!! hihi..