Thursday, 6 January 2011

Surat Cinta (Part 2)

Hari first gua balik ke Preston dari Birmingham harituh, rase ok jer lagi. Masuk jer second day dah cam hampehh! First sebab sejukkk! Even Birmingham suhu lagi rendah most of the time compare to Preston. Tapi kat birm, kat luar umah jer sejuk! Sini, luar umah dalam umah dah takde beza dahhh! Duuuh.

2nd, kalau dok Birm tiap hari main2 ngn anak2 cousin aku, main game sket pastu relaks tanpa perlu pikir masalah2 lain. Balik jer Preston, masalah pertama adelahh, aku takde game nak main. Then, masalah lain pulak timbul bile aku kene masak sendiri. Whoaaaaaa, malasnye! Kalau nak dapur panas skett boleh takk? Beku dok dapur.

3rd, aku ade problem untuk mandi kat sini. Sebelum mandi punye lahh sejukkk! Masuk bilik air, air panass macam air nak bancuh milooo. Nak gosok gigi pun gua dah cukup malas dah. Bolehh lahh kannn kirenye takat basuh mulut pakai air panas kann, bakteria mati lahh tuh kirenye dahhh kannn? kannn? Hehe

**********

Back to the real topic. Surat cinta. Hehe Bile cakap pasal surat cinta nih kannn, lu orang mesti pikir orang yang memberi dan menerima surat nih, terdiri dari mereka yang berlainan jantina kann? Maksud gua, lu orang mesti pikir ade awek kasi surat kat laki ke. Laki kasi surat kat pmpn ke. Hehe

Cube lu orang imagine, laki hantar surat cinta kat laki jugakk! Tak ke gay namenye tuh? Hee. Tapi tu lahh cerita yang gua nak cerita kali nih! Bukannn surat2 untuk kawan biase. Bukannn pen pal. Tapi, cintaku bukannn diatas kertas - Datuk Siti Nurhaliza. Cewah.

Bende nih jadik beberape tahun lepas. Time tuh gua tingkatan 2. Kalau gua tak silap lahh! Gua tak tahuuu cmne gua boleh terbabit dalam perkara2 tak munasabahh macam nihhh! Makkk, abahhh, gua mintak maaf. Gua bukannn gayy! Toloooonnnnng! Haha

Bende nih jadi sebab member gua, brader yong yang time tuh sama2 form 2 ngn gua tetibe jer datang ngan plan nak dajal brader form5. Brader nih kalau lu tengokkk, pehh. Hensem gilee babi baii. Muke alaa2 buruh indon. Tapi suke kat wanita2 yang comel jer! Duuuh.

Ditakdirkann, time tuh gua bersekolah kat sekolah agama. Jadi, dalam peraturan lelaki memang tak boleh lahh nak cakap ngn perempuann sgt kann. Pandang punn tak boleh bebb! Mau sampai mata lu juling baru boleh nampak awek kat sebelah sane! Haaaaa, kencang tak kencang lahh skolah gua. Haha
Haaa, nih bukannn juling yee. Nih jalannng! Haha
Pastu, disebabkannn tulisan gua sangat lahh cantik kannn. Orang cakap tulisan aku ngn tulisan perempuan kannn, aku punye tulisan lagi lawa. Jadi, aku telah digunakann untuk tulis surat kat brader f5 tuh. Lepas tulis, tengah2 malam lepas prep tak silap gua. Kitorang letak kat meja mamat tuh.

Besoknye, takyahhh cakap lahh betape gumbiranye kannn. Sampai camnih senyum


Kitorang siap plan lagi, habistuh nanti die nak balas nak soh die letak mane? Maunye die reply, pastu letak kat meja awek tuh. Memang confirm kantoi. Jadi, kitorang siap2 kasitahuuu dalam surat tuh. Nak reply, letak kat belakang papan putih kelas. Cewah. Konon kalau letak kat bawah meja, takut kantoi ngn cikgu lahh kann! Haha

Lepas beberapa siri menulis dan membalas surat cinta terlarannnng nih. Kitorang punn rase dah takde isu yang menarik lagi nak tulis. Kitorang decide nakk end up lahh lakonann kitorang selame nih. Haha Pastu, task terakhir gua adelahh, tulis surat mintak break-up. Hahaha

Sehari lepas tuh, brader f5 nih muke dah macam tak boleh blah dahhh. Brader yong pun tanye lahhh

"Bik, asal muke ko sepeng jer nih?" Tanye brader yong. Konon prihatin lahh tuh. Haha

"Biaselahhh, baru lepas clashhhh" Jawab brader f5 tuh.

Pehhhh, mau tak gelakkk gileee babi kitorannnng! Haha

P/S: Moral of the story, Lu orang jangan lahh caye cinta2 virtual nih! Sumenye dodgy jerrr! Maunye kene tipuuu macam nih, frust tak tentu pasal karang. Btw, aku pun declare gune SMS jer! Boooo, loser gileee! Hahaha =P

**Kisah2 diatas nih adalah kisahhh benarrr! Tapi certain part gua dah tak bape nak ingat. So, gua cite ala kadar jer. Harap lu orang berpuas hati. Allright?

Thanks for reading this entry Love!

Cheers.

9 comments:

cik yayah said...

haha. bdk tu smp kesudah ke xtawu dia kn tpu nih?

RazFiRa said...

ksian kt brader tu. hahaha

owh skolah agama ye samelah kite, jom speaking Arab. :p

nohfee said...

hahah. padan muka brader f5 tu. kenapa la kau tak post awal2 entri ni dulu. leh aku kasi cuba try test dekat budak batch aku(semua perempuan). hahaha

Hasan Suyat said...

yayah, aku pun tatau die tau ke x?
razfira, ma alaeih.
eish ko nih nohfee, xelok menganjing org nih. aku buat kat ko nakk? haha

MissyNursy ♥ said...

booooo!! hahaha..
jahat giler die ni! harap muke je suci dulu!! hihi..;p

Hasan Suyat said...

Muke kann dlu, kini dan selamanye sucii wooooo! Haha =P

elyn dz said...

perghhh..surat cinta dr laki kepada laki..HAHA!kesian dow kt brader tuh..hopefully dy xtau r dy terkena dgn korang an..HAHA!

Hasan Suyat said...

Dah kantoii dahhh...Tapi kantoi gua nyorokkan helmet! Bukan pasal surat cinta terlarang! ;)

Nur Mahirah said...

ahahhahahhahahahahhahah