Tuesday, 25 January 2011

Makan2 pre-chinese new year

Post gua kali nih, gua takde nak banyak2 cerita. Just gambar2 serta few caption. Banyak tak banyak lahh punn, banyakk lahh jugak cerita gua nih gua rase.


Celebrate birthday anak2 akak2 postgraduate kat preston on Saturday. Gua dapat kereta baru on the same day. Jadi kitorang punnn berjalannn-jalan makan angin the next day! ;) Yeayy
Windermere, Lake District
Itik ronggeng kepale hijauu

Ini angsaa kannn? Binatang nih banyakk biadapp! Gua kasi makananannnn, jari gua jugakk lu nak sental.

On monday, kitorang pegi Mai'da. Fine dining restaurant orang cakapp. Gua mane tahuuu nak bezakann fine dining tak fine dining. Asal dapat voucher, boleh makann, jalannn! Mai'da nih kat blackburn. Naik kereta 15 minit jer sampai ;)
Anis and Atan
Anis, Atan tengah mengorder makanannn! Dah lahh voucher dah expired. Haha Selamat ade sesi kencing-mengencing tokey kedai. Jadi, dorang punnn at last accept voucher kitorang. Hahaha Kalau tak, balik dengan perasaan hampa lahh. Cewah


Laukk yang tak seberapa tapi sedapp gileee kenyang punn gileee! Hehe Berkat bace doa sebelum makann. Slalu makan tak penah kenyang. Oleh sebab satu jer voucher kitorang yang dorang accept, mkn simple jer. Kalau dua2 dorang accept, confirm makann lagi fancy gileee malam tuhhh. Hahaha
Waffle Sizzler
Waffle nih die cam waffle with ice cream macam A&W punyer jer. Tapi bezanye, die letak kat hot plate. With caramel. Maniss gileee! Tapi manis2 die ok lahh. Takdelahh manis sangat macam puding roti. Manis2 manje bak kate orang Malaysia. Haha

Voucher yang kitorang bawak tuh nilai die 30pound. Tapi sebab voucher dah expired, dorang just accept half of the voucher value. Dapatlahh 15pound. Hehe Then time nak bayar kat kaunter, gua memang tak bawak duit lahh kann. Kak anis datang dengan kad kredit.

Tibe2 mamat tuh kasi resit keluar balance after deducting diskaun 1.40pound jer! Mak aihhh, gua dah confuse dahh nih! Boleh ke bayar 1.40pound pakai kad kredit? Sikit sangat nih! Haha Selamat kak anis perasan yang resit tuh bukan resit kitorang. Perempuan nih memang die detail sikit bab bace membace nih compare ngn laki.

Kalau gua sorang dok depan kaunter tuh, memang gua bayar 1.40pound, pastuh blahh jer cmtuh. Haaa, menjawablahh kau ngn boss kauu. Apape punnn, makannn best. Tempat bessst, tandasss gua kasi 6/10 jer.

P/S : Lenkali lu orang kalau pegi makannn, nak bayar check resit dlu. Kalau murah bayar jer. Tapi kalau mahal double check! Peace. 


Thanks for reading mate!


Cheers

13 comments:

zatil zahidah said...

hehe...comel je kott angse tu..tu pon awak takut..=P
sedap nyee ice cream..=)

Hasan Suyat said...

Manade takuttt! Die gigit tangan i..tuh yang rase nak sembelih jer angsa tuh tuhhhh! Hahaha

cik yayah said...

tngan pas korek hdung xbsuh la tu. sbb tu itik ggt. haha pgotoh! XD

RazFiRa said...

hahhhh?? kete baru?best giler kot! kete ape??

toilet pon nak kasi rating.. haha. baguih2

Hasan Suyat said...

Yayah, nih tangan berkat nih. Tuh yg die nak salam cium tangan tuhhh! Hahahaha
Fira, kete ape lu agak? Haaa, naik hummer limosin. Cewah. =P

nohfee said...

hahaha! itu tips yang sgt berguna wehh.

Mustaffa Bukhari said...

salam cium ah?? hahah tangan bau kari hahaha dari malaysia lagi menatnag tu dah bau hahah

n a j w a e said...

waffle nampak sgt sedap!
and btw dapat kereta?cool.

MissyNursy ♥ said...

angsa yg biadap atau abg hasan yg biadap??!! haha..baguss! disebabkan angsa 2 dh gigit tgn, i like angsa 2 bnyk2!! haha..

nape waffle 2 nmpk mcm duriaann je!!hee..

Hasan Suyat said...

Nohfee, dah byr tuh cepat2 lari tau. Kang kantoi susah. Haha

Mus, lu ingat gua macha ke bai nak buat2 kari nih? Hahaha Die bau bacon kat tangan gua gamaknye. Hahhaha

Wae, lu tolong angkatkann gambar. Pehhh, lagi meleleh leleh air liurr orang tengok! Gua noob jer. Tapi gua mmg lg hensem dr Kim Joo Woon! Haha

Aida, Angsa tuh ade gigi dohh! Gigi geraham. Jangan main2.
Ko dah lame tak balik langat makannn duriann ke? Kat shah alam kann byk jual duriann.

ct izzah said...

weih...napak macam sedap je tuhh...

WeenAzura said...

kau dah gemuk,

okbye.

Hasan Suyat said...

Bongok ah ween! Aku nih skang kire tengah2 lahh! Tak gemok tak kurus. Dlu keding, before sampai UK gemok. Skang suam2 kuku. Hehe