Monday, 28 February 2011

Once upon a time in Blackburn!


Gua baru jer turun ke Blackburn Rovers Stadium time Blackburn kalah ngan Aston Villa itu hari. Basically ini lahh rupe stadium Blackburn!


Ini kemungkinan gambar time dorang menang English Premier League (EPL)kott. Gua nak carik information punn malas. Lu orang nak tahuu, lu orang carik sendiri. Kalau usha kat gambar nih, time nih Alan Shearer still main untuk club nih. So, maknenyee dah lamee gilee lahh since dorang menang Premier League. Oritee
 
Ini bukann coach, manager, atau player terbaikk alrite? Die nih ade lahh greatest supporter Blackburn Rovers! Gua tak tahuuu cmne dorang boleh letak statue greatest supporter kat sini. Ape yang menyebabkan die jadi greatest supporter punn gua tak tahuu. Gua assume, die terlampauu fanatik. Time game rovers, lari2 tengah padang sambil bogel. Pastu suddenly mati tengah2 padang. Hahaha



Pemandangan stadium dari dalam hutann! Haha Kitorang panjat bukit kat belakang stadium untuk snap gambar. Haha Nak bayar untuk masuk rase tak worth it lakk kann. Rovers dah kalahh terukk ngn Aston Villa. Kalau Emirates Stadium mungkin lahh kot gua masuk....walaupunn kalah Carling Cup. Ouchh!

Gua rase minggu nih memang minggu untuk team2 dari belah2 Birmingham menang lahh. Birmingham 2-1 Arsenal, Aston Villa 4-1 Blackburn!


Now, kitorang kat masjid tauheedul something! Haha Tauheedul Islam kot. It's said to be masjid mazhab shafi'e. For your information, Blackburn nih terlampauu banyakk orang islam! Sebab this part of Blackburn, banyakk india, pakistan dan sanak saudara mereka! 

Terlampauu banyakk sampai even dorang boleh azan dengar kat luar masjid. Which is kat tempat lain kat UK nih memang takde lahh kannn. Kalau kat tempat lain, lu nak tauu waktu solat dah masuk ke belum, lu dengar loceng jer! Itupunn kalau lu nak solat ikut time gereja lahh! Haha


Pemandangan pintu masuk ke masjid. Yang tadi kat atas tuh gambar pintu belakang! Hehe


Masjid die besar gilee. 3 tingkat. Kelas ade banyakkk gilee kat belah atas.




Statue kat tengah2 bandar. Actually tak tahuuu ape motif nyerrr! Jadi, amik jer gambar. Hehe Ohh, cube close-up, nanti lu orang nampak kat tangan budak tuh actually ade kondom! Tapi bukan mamat dalam gambar nih yang sarungkann! Hahaha 

And, baru jer tadi, gua mengenakann haircutt! Tapi seriously haircut kat sini tak best! Cam gampannng! Jadi, gua takmau tunjukkk gambar gua yang burukkk! Hahaha Dah lahh mahal. 6pound beb! Convert duit Msia RM29.77 beb! Kalau kat Msia, gua dah boleh 9 kali potong rambut dahhh! Duuuuh

Gua ingat, gua nak alter balik ah rambut gua nih! Buat cam time part 2 kat UiTM dlu okayy gakk. Lu orang nak tengokk rambut gua time kat UiTM dlu?? 



Damn wicked! Isn't it?

Thank you for reading,
Cheers

10 comments:

zatil zahidah said...

had ur haircut already??
haha..nk tgk..=D

Hasan Suyat said...

Yap. Burukkk. macam abu bakar ellah. lols :p

Ainizah said...

Salam Hasan,just nk correct something....kat tpt lain waktu azan dan solat berjemaah dapat didengari melalui 'receiver' yang most muslims di UK ada di rumah masing2 live dari masjid yg berdekatan ataupun masjid tempatan.bukannya melalui loceng macam gereja. Saya ada suggested to some malaysian muslims to get this receiver so that they will still be able to listen to azan n friday khutbah in english.Allahu A'lam

Hasan Suyat said...

Salam kak aini. Saye yg currently set beeping kat phone nk tahuu dah masuk waktu solatt. Hehe
Haaa, nk tanye pasal receiver tuhh. Cmne die boleh receive from masjid tuhh ekk? Kene carik die punye frequency cm radio ke cmne? Sbb most Msian yg sy jmpe punn, gune azan computer jer! Then actually uclan punye script khutbah tiap minggu tak penah berubah and dorang mmg takde yang english khutbah before actual khutbah tuh!

nadeafu chan said...

seronoknye blaja kat oversea

Hasan Suyat said...

Haha seronokkk?? Seronok jalann2 jer! ;) Hehe Tak best sbb takde mapley nak lepak2 tengok bola. Hehe ;)

RazFiRa said...

terlalu menghargai peminat..

mesti dia bangga

Hasan Suyat said...

razfira, tak tahuuu cmne die measure untuk bagi title the greatest supporter! Haha

Ahmad said...

Nasib baik kau buat disclaimer bukan aku yg letak 'getah' kat patung tu, hehe..

Bila nak turun Manchester ni??
Boleh main bola skali, dengar citer power main bola!

Hasan Suyat said...

Haha aku igt nk tulis 'mamat nih lahh yg letakk getah tuh kat tgn budak tuhh' hahaha. Bukan minggu nih, insyaAllah ade mase, aku turunn lg, aku roger :)